процедури

Защо не трябва да използвате Мезоролер или Дерма Пен в домашни условия: Рисковете Надвишават Ползите

Derma pen

Мезоролер или Дерма Пен в домашни условия, има ли рискове?

Микронидълингът в домашни условия е във възход. Наличието на пазара на множество дермаролери и други устройства с микроигли прави това лечение достъпно за употреба в уюта на вашия дом.

Но преди да запретнете ръкави и да започнете, има някои неща, които трябва да знаете. В тази публикация в блога ще обсъдим защо микроиглената мезотерапия у дома може да не е толкова безопасна, колкото си мислите, и защо рисковете може да са по-големи от ползите.

Какво е микронидлинг?

Микронидлингът е минимално инвазивна козметична процедура, която включва използването на устройство с микроигли. Микроиглите се използват за пробиване на кожата и създаване на малки рани. Това задейства естествения лечебен отговор на тялото, което води до производството на нов колаген и еластин. Резултатът е по-плътна, стегната и по-млада кожа.

Микронидлинг/Микронидълинг у дома

Микронидлинг може да се извършва у дома с дерма-ролер. Съществуват обаче някои рискове, които трябва да се имат предвид, преди да предприемете тази процедура.

Основният риск, свързан с микронидълинга, е инфекцията. Малките рани, създадени от микроиглите, могат да осигурят път за бактериите да навлязат в кожата и да причинят инфекция.

Друго потенциално усложнение са белезите. Ако твърде много тъкан е повредена, това може да доведе до белези.

Друго съображение е, че микроиглите могат да причинят дразнене на кожата. Това обикновено е леко и преминава от само себе си, но в някои случаи може да бъде по-тежко и да изисква медицинска помощ.

Използваната у дома грижа за кожата не е формулирана да се използва върху наранена кожа. Локалната грижа за кожата е предназначена да се използва върху повърхността на кожата и може да съдържа съставки като силикони, етерични масла, аромати и консерванти и др. които обикновено не биха били проблем, защото нашата кожа ще ги филтрира. Но когато се прилагат след игла, има голям риск да не получим очаквания резултат. Това потенциално предизвиква имунна реакция, която може да доведе до чувствителност на кожата, алергични реакции и обриви.

Като цяло микронидлингът е безопасна и ефективна процедура. Въпреки това, рисковете, свързани с микронидлинга у дома, са повече от ползите, така че не се препоръчва тази процедура да се извършва у дома.

Микронидлингът трябва да се извършва от професионалист. Най-добре е да намерите някой, който е обучен да избира подходящия серум, докато извършва лечението.

Ето предимствата от извършването на микронидлинг от професионалист:

  • Професионалистите имат опит и знания как да използват микроигли безопасно и ефективно.
  • Те ще използват оборудване, което е дезинфекцирано и консумативи, които са стерилни.
  • Професионалните процедури с микроигли често са по-скъпи от домашните. Това е напълно нормално, защото те се прилагат съчетани с мезококтейли, които са произведени и предназначени за мезотерапия. Допълването на мезококтейл с подходящи за кожата активни съставки ще гарантира много по-добри резултати.
  • Стерилните мезококтейли не са достъпни за домашна употреба, а те са от съществено значение за добрия резултат
  • Рискът да се нараните с домашен комплект за микронидълинг е много по-висок, отколкото ако отидете при професионалист.
  • Ролерите за домашна употреба варират между 0,1 mm-0,25 mm по отношение на дълбочината на иглата. При професионално третиране дълбочината се увеличава до 0,5 mm-1,5 mm в кабинета на козметика и дори по-дълбоко – до 3 mm – в клиниката на дерматолога, това също е от значение за
  • Домашният микронидлинг може да причини белези и увреждане на кожата, ако не се направи правилно.
  • Професионалните лечения с микроигли предлагат много по-добър шанс за постигане на добри резултати с минимални странични ефекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.