SQT Bio Microneedling

SQT Bio Microneedling Биомикринидълинг, КАКВО СЪДЪРЖА?

BIOMICRONEEDLING

SQT Bio Microneedling Биомикринидълинг, КАКВО СЪДЪРЖА?

Тайната на Биомикринидълинг е в основната активна съставка на терапиите Спикули от сладководна гъба

Spongilla Extract (Пречистеност 99 %)

дължина на изгличките 180 микрона- 250 микрона, което осигурява максимален интегритет

Какво представлява Spongilla Spicules ? (Микрокристалчестата водна гъба).

Диаметърът на игличките е около 10 микрона, а дължината им варира от 180 до 250 микрона

Под формата на продукт, Spongilla spicules-Спикули от сладководна гъба, са екстракт от сладководната гъба, който има много мек вид, наподобяваща мешестите организми. Поради особеностите на хабитатната си среда, тези сладководни гъби постепенно са развили специални иглички, от където идва и названието им. Кристалчетата, които ги изграждат, представляват силиций съдържащи иглички, с почти микроскопична големина, но притежават голяма твърдост, предназнаена за поддържане на скелета на тялто и за противодействие на чуждо видова инвазия. Самите иглички са изградени от един „твърд“ протеин и един хетеронуклеарен (също „търд“) протеин, които не се разтварят в никакви органични разтворители, поради което могат да се използват като идеален естествен материал в козметиката и кожната „пийлинг“ терапия.

Сладководните гъби, обикновено се срастват с клончета и увреждат листата им и живеят в симбиоза с други, носещи се във водата организми, включително някои паразитни водорасли. Но, единствено микроигличките се използват в практиката. Другите части, се смятат за непричистен материал и могат дори да бъдат алергогенни за кожата и да са преносители на патологичен микробиом. Ето защо, крайната цел е, да се извлече само пречистеният микроиглест материал.

Главното приложение е в козметиката, свързана с грижи за кожата Игличките стимулират дермалния слой на кожата, активират повърхностната микроциркулация на кожата, ускоряват естествената ексфолиация на епидермисния слой на кожата. Може да се използва при: Акне и белези от акне Пигментни петна Слънчеви увреждания Омазнена кожа и големи кожни пори Зачервявания по кожата и жълтеникави петънца (лунички) Лице, подложено на ефекти от хормонално лечение Подпомага лечението на себорейни състояния При малки бръчици и тъмни петна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.