Билки

5-те най-популярни билки за силен имунитет

5-те най-популярни билки за силен имунитет

Билки за силен имунитет е най-доброто решение за предпазване от множеството есенно-зимни вируси и настинки. Независимо дали ще ги ползвате под формата на екстракти, тинктури или етерични масла, те са изключително ефективни в дългосрочен план да засилите имунната си система.

Имунитетът на човешкия организъм е средството, с което се изгражда невидима преграда към болестотворните микроорганизми и микроби, причиняващи ни болестни състояния, като грипове и настинки. Билки за силен имунитет не лекуват заболяванията от този род. Те облекчават някой от симптомите им и предимно засилват защитата на организма ни срещу самото разболяване.

Ето и 5-те най-популярни билки за по-силна имунна защита:

  1. Ехинацея – чая, тинктурата или екстрактът от билката са много полезен съюзник в борбата с вирусните бактерии и засилват неимоверно имунната ни система. Това е благодарение на свойството на билката да увеличава броя на белите кръвни клетки в човешкия организъм. Те са основния елемент на силния имунитет. Освен това билката стимулира производството на интерферони. Именно те ни защитават срещу паразити, вируси и бактерии.
  2. Котешки нокът – тази билка от билките за силен имунитет е с перуански произход. Тя е дълго изследвана в началото на 20-ти век и е установено мощното и стимулиране на имунитета. Днес в аптеките и билковите магазини е една от най-търсените и популярни за усилване на имунната система. Запарката от котешки нокът или използването му в смеси от билки е много полезно.
  3. Бъз – има се предвид сиропа или тинктурата от черен бъз. Той е изключително полезен в борбата с настинката и грипа. Освен това е много достъпен и дори множество имуностимулатори го включват в състава си! Добре е да се прави курс на заздравяване на имунитета с черен бъз няколко месеца преди настъпването на зимния сезон.
  4. Карамфил – освен мощен антисептик и подправка, карамфилът е и уникално мощна билка за засилване на имунната система. Повечето бактериални инфекции могат да се предотвратят с предварителната му профилактична употреба! За целите на по-силния имунитет се използват пъпките на цвета, за запарка на чай или маслото от карамфил.
  5. Астрагал – тази билка от билки за силен имунитет е всепризнат и мощен имуностимулатор. Тя увеличава броя и подобрява функциите на белите кръвни тела, на макрофагите и антителата. Благодарение на нея организма ни произвежда интерферон, който има антивирусни свойства. Може да я купувате на тинктура или като сушен субстрат за чай.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.